Merhaba. Kişisel blog yayınlama kararımdan sonra en önemli konulardan birisi blogu hangi hosting firmasında yayınlayacağımdı.
İlk başta Godaddy firması ile çalıştım. Domain konusunda gayet iyi hizmet veriyorlardı. Aslında hosting konusunda da iyi hizmet verdiler. Kendilerine ait panelleri vardı. Ancak sunucularının A.B.D. lokasyonlu olmasından dolayı ping süresi çok uzuyor ve sitenin açılış hızı bazen işkenceye dönüşüyordu. Bunda malumunuz internet yurtdışı çıkışının sorunlu olması da etkiliydi.
Daha sonra internette sık sık reklamını ve olumlu yorumlarını duyduğum Hostgator firması ile çalışmaya karar verdim. Ama bu sefer biraz daha tedbirli davranmak istedim ve 0,01 dolara bir aylık deneme hesabı aldım. Hizmet ve destek olarak çok güzel bir firma. Ancak Godaddy gibi Hostgator firmasının da sunucuları A.B.D. lokasyonlu olunca aynı erişim problemleri burada da devam etti ve kesin olarak anladım ki yurtiçi lokasyon sağlayan bir hosting firması seçmeliyim.
Google'da uzun araştırmalar sonucunda Turhost firmasıyla karşılaştım ve bu firmadan hizmet almaya başladım. Yaklaşık bir sene çalıştım ve destek konusunda gerçekten çok iyiler. Ancak şunu belirtmeliyim ki (bu benim kişisel düşüncem) Linux hosting konusunda başarılı iken Windows hosting konusunda aynı durumu gözlemleyemedim. Ara sıra anlık olarak sayfama ulaşamama problemleri ve sitenin çok geç tepki vermesi gibi sorunlar meydana geldi. Belki sorun sitemde, belki de Turhost sunucularındadır. Kesin bir şey diyemiyorum. Ancak bu sorunlar neticesinde yeni arayışlara başladım.
Windows hosting konusunda methini çok duyduğum Natro firmasıyla çalışmaya karar verdim. Kendilerine ait yönetim panellerinin olması beni biraz düşündürdü açıkcası. Çünkü öncesinde genellikle plesk panel kullanmıştım. Sonrasında kendi panellerinin gayet sade ve kullanışlı olduğunu gözlemledim. Multi platform olması da cezbetti beni. Yani istediğim zaman Windows hosting kullanabileceğim gibi eğer istersem anında Linux hostinge geçebilecektim.
Benim tecrübelerim bunlar. İnşallah bu son hosting firması arayışım olur. :) Sizinde tecrübeleriniz varsa ve burada paylaşırsanız sevinirim. İyi günler dileğimle...
Güncelleme: Siteyi PHP ile baştan kodlamam sonucunda Linux hosting arayışına girdim. Aslında hosting firmamı değiştirmemdeki en büyük etken eski firmamın fiyatını çok yüksek bulmamdı. Araştırmalarım sonucunda Netinternet firmasının Alan Adı Alana Bedava Hosting kampanyasını buldum ve benim ihtiyaçlarımı karşılayacağı kanısına vardım. Bir aydan fazla bir süredir kullanıyorum ve şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Bundan sonra da sıkntı yaşamayacağımı ve tekrar hosting firmasını değiştirmeye ihtiyaç duymayacağımı ümit ediyorum.
Güncelleme 2: Galiba çok sık hosting firması değiştiriyorum. Uzun süre Digitalocean'dan sanal sunucu kiraladıktan sonra şu anda bir yurtdışı firmasından hosting hizmeti almaktayım.